Om Anki Vesanen

 

 

”Anki föddes 1964 och har ägnat dryga 20 år åt konstnärliga uttryck vid sidan om sin yrkeskarriär. Hon växte upp i Hisings Backa och det var även här som hon med några kvällsutbildningar under de första åren lade grunden för ett brinnande intresse för måleri. Sedan har hon fortsatt att utveckla sitt målande på egen hand, mycket inspirerad av andra nutidskonstnärer. Vid ett par tillfällen har hennes målningar funnits att beskåda på utställningar lokalt på Hisingen.

Friends through art 2015

Friends througt art 2016

Dukat bord under broarna 2016

Planket 2017

 

Främsta formen för hennes uttryck har varit målningar i akvarell, men hon har även aktivt målat i olja och akryl. Motiven har varierat över tid, allt från blommor och natur till mer abstrakta stilleben.

På senare år har hon även utvecklat sitt fotograferande, främst ögonblicksbilder, som hon har blivit uppmärksammad för i lokalpressen såsom Göteborgdirekt samt Hallå Hisingen.

 

Att uttrycka sig i färg och form är en inspirations- och framgångsfaktor för Anki och hennes konstnärskap. Hennes ofta glada färgval och motiv smittar av sig på beskådaren.”